Антъни Джошуа е фаворит на букмейкърите за спортна личност на 2021 г.

Това се счита като най-престижното отличие на Острова

23.02.2021 | 10:30 Редактор: Силвия Грозева
Антъни Джошуа е фаворит на букмейкърите за спортна личност на 2021 г.

Всяка година във Великобритания се провеждат награди за спортна личност на годината, като в тях могат да гласуват всички британци, а самото награждаване се извършва от медийния гигант BBC. Това се счита като най-престижното отличие на Острова, като то има и дълга история зад себе си. Първата такава церемония се е състояла през далечната 1954 година, а от 2012 година насам експертна група определя кратък списък със спортисти няколко седмици преди самата церемония. 

Единственият, който може да се похвали с три отличия, е тенисистът Анди Мъри. С две награди е Люис Хамилтън, включително и през 2020 година. Носители в предходните години пък бяха състезателят по крикет Бен Стоукс (2019), колоездачът Герант Томас (2018) и бегачът Мо Фара (2017). Най-много първи отличия имат състезатели по лека атлетика, като те са цели 18, още осем са за пилоти от Формула 1, шест за тенисисти и по пет за футбол, бокс, крикет и колоездене. 48 от досегашните награди са били за англичани, седем за шотландци, петима от Уелс и двама от Северна Ирландия.

Въпреки, че преди малко повече от един месец бе определен победителят за 2020 година, то букмейкърите вече предлагат коефициенти за следващия номер едно през настоящата 2021 година. У нас такива залози могат да бъдат намерени в Winbet. Разбира се, все още няма как да се каже кой заслужава най-много, но въпреки това Великобритания има своите водещи спортисти, а  след като се знае, че тази година ще има Олимпиада, то доста състезатели ще влязат в сметките. Тази година ни предстои и мегасблъсъкът между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, така че и двамата също влизат в сметките. Да не забравяме и актуалния носител на наградата Люис Хамилтън, който продължава да пише история във Формула 1. Сред фаворитите влизат и футболистите на националния отбор на Англия, Хари Кейн и Маркъс Рашфорд, които ще вземат участие на предстоящото европейско първенство по футбол. 

Ако всичко е наред, ни очаква една година, изпълнена със спортни събития, така че претендентите за тази награда няма как да не бъдат много. Все пак към момента с най-добри шансове се оценяват боксьорът Антъни Джошуа и спринтьорката Дина Ашър-Смит с по 9.00 коефициент.

За да направят своите спортни залози още по-вълнуващи, Winbet предлагат и купища атрактивни бонус оферти. Вижте как можете да вземете своя winbet бонус код от nostrabet.com и да се възползвате от изгодната оферта на букмейкъра за нови клиенти. Тя ви дава бонус в размер на цели 200% от стойността на началния ви депозит, при максимум 200 лева. Например, ако депозирате 100 лева, ще получите още 200 лева под формата на бонус, който обаче ще трябва да се разиграе, за да може спечеленото от него да се изтегли.

Това обаче далеч не е единственото атрактивно спортно предложение. Winbet Sport Open представлява нещо като ежедневен турнир, в който участва всеки, заложил на среща на живо. На база залозите се сформират точки, а в края на деня се определят и печелившите. За лоялните си клиенти букмейкърът предлага и редовни безплатни залози, като те също се сформират на база активността ви в спортната секция. Помислено е и за любителите на английската Висша лига, които всяка седмица ще получават специални и атрактивни предложения за залози елита по футболна Англия. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК