Мачкай, Гришо! Димитров взе скалпа на №3 в света и е на 1/4-финал в Мелбърн

Хасковлията победи Доминик Тийм в три последователни сета - 6:4, 6:4, 6:0

14.02.2021 | 09:07 Редактор: Тодор Петров

Продължава невероятното представяне на Григор Димитров на Australian Open! Най-добрият ни тенисист показа страхотна игра и в осминафинален мач отнесе с 3:0 сета световния номер 3 Доминик Тийм - 6:4, 6:4, 6:0!

На четвъртфиналите Димитров ще се изправи срещу 27-годишния руснак Аслан Карацев, който обърна Феликс Оже-Алиасим от 0:2 до 3:2 сета и за пръв път в кариерата си достига до тази фаза на турнир от Големия шлем. Руснакът е номер 114 в света и участва в Мелбърн като квалификант.

Първите два сета започнаха идентично - равностойна игра, но по-стабилен Тийм в решителните разигравания. Австриецът поведе с 3:1 и в двата сета, но Григор възкръсна и не остави шансове на шампиона от миналогодишния US Open. Доминаторът нямаше отговори на слайсовете на Димитров от бекхенд и започна по-често да греши.

Играта на Григор бе разнообразна, а хасковлията показа стабилни нерви в най-важните моменти. Най-добрият ни тенисист сервираше стабилно и допусна само една двойна грешка. Димитров направи цели 10 аса срещу само 2 на съперника. Българинът спечели 104 точки срещу 75 за Тийм.

В третия сет Гришо буквално размаза на корта именития си съперник и му върза "геврек" - 6:0.

По този начин той успя да зарадва с подарък за Свети Валентин своята любима – Лолита Османова, която отново го подкрепяше горещо от трибуните. Димитров и Тийм играха без публика заради нововъведените от вчера мерки в Австралия срещу разпространението на коронавируса.

Доказателство за формата на първата ни ракета е фактът, че той продължава без загубен сет в турнира. Григор Димитров победи последователно Марин Чилич, Алекс Болт, Пабло Кареньо Буста (6:0, 1:0 и отказване) и Доминик Тийм.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Сега пак ще го урочасат нашите медии и тъпизмите си! Сигнализирай за неуместен коментар