Гришо: Българин съм, гордея се и никой не може да ми го отнеме

Винаги харесвам да виждам знамената, особено когато са толкова далеч от вкъщи, коментира тенисистът ни пред радио SBS

13.02.2021 | 17:50 Редактор: Ралица Братанова
Гришо: Българин съм, гордея се и никой не може да ми го отнеме

Григор Димитров записа трета поредна победа на Откритото първенство на Австралия, след като Пабло Кареньо Буста се отказа във вчерашния си двубой срещу първата ни ракета и така българинът се класира за фазата на осминафиналите в Мелбърн, информира tennis.bg.

Впоследствие пък Гришо даде първото си интервю на роден език от началото на турнира, което беше специално за радио SBS, а ето какво сподели в него Димитров.

Григор, днес ти отново можеше да се радваш на подкрепата на българските фенове, но Мелбърн обяви началото на нов локдаун. По този начин стана ясно, че следващата ти среща ще се проведе без публика. Смущава ли те това по някакъв начин?

- Определено ще е различно. Винаги харесвам да виждам знамената, особено когато са толкова далеч от вкъщи. Кой знае откога тези хора са тук, за да ме подкрепят и наистина го оценявам. Жалко е, че ситуацията ще бъде такава в неделя, но условията са еднакви и за двамата на корта.

Ти си почетен гражданин на Хасково и помогна много на града по време на пандемията. Явно Хасково има специално място в сърцето ти, така ли е?

- Аз съм от Хасково, българин съм и това никой не може да ми го отнеме. Гордея се с това, като винаги съм готов да помогна и да допринеса с каквото мога в името на града.

Отразява ли се пандемията на нивото ти и и виждаш ли се отново като номер 3 в света?

- Не искам да мисля за нивото в момента. Искам да се концентрирам изцяло върху мачовете си и подготовката, която имам да правя. Не мога да определя дали съм далеч или близко към този момент, защото само един турнир може да направи сериозна разлика. Сега обаче нещата стоят по такъв начин, че дори нямаме представа какви надпревари ни предстоят и ще играем ли въобще утре. Важното е да останем спокойни и да използваме всеки миг в това, което правим или просто обичаме да правим.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК