Голова феерия на "Анфийлд", "Манчестър Сити" отнесе "Ливърпул"

5 попадения паднаха през второто полувреме

07.02.2021 | 20:36 Редактор: Ивет Арабова

"Ливърпул" сдаде титлата на "Анфийлд: след погром от основния претендент за короната - "Манчестър Сити". "Гражданите" спечелиха срещу шампионите с 4:1. 

10-а поредна победа във Висшата лига и 14-а във всички турнири - четата на Пеп Гуаргиола сякаш няма спирка и превзе с лекота доскоро непревземаемата крепост "Анфлийлд". Предпазливо беше първото полувреме, в което тактическото надлъгване взе връх. В него ще се запомни единствено пропуснатата дузпа на Гюндоган.

Втората част започна шеметно и пет минути след началото ѝ "Сити" поведе. Стърлинг развинти "червената" защита подаде на Фодън, чийто удар бе спасен от Алисон, но добавката на Гюндоган от два метра спря в мрежата. Грешка на Рубен Диаш върна "червените" в мача. Португалецът първо сбърка, а после фаулира Мохамед Салах в наказателното поле. Салах бе безкомпромисен от 11-е метра и възстанови равенството.

Грешка на Алисон позволи на Гюндоган да отбележи отново за "Сити". Последният пирон в ковчега заби изигралия изключителен мач Фодън, който с мощен удар фиксира крайното 4:1.

С победата отборът увеличи аванса си на върха пред градския съперник на 5 точки, като има и мач по-малко. "Ливърпул" пък се смъкна на 4-ата позиция - на 10 точки от върха.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК