Какви документи изискват сайтовете за залози от своите играчи?

Регистрацията не е сложна, но си има задължителни полета

11.02.2021 | 10:30 Редактор: Тодор Петров
Какви документи изискват сайтовете за залози от своите играчи?

Сайтовете за залози изключително много държат на сигурността и някак да е иначе, след като редица регулаторни отговори ги следят под лупа. Необходимо е да се покрият различни сертификати и стандарти, за да се изисква личната информация, която букмейкърите изискват от своите клиенти.

Особено ако букмейкърът е лицензиран за страната, то може да сте сигурни, че няма как да има злоупотреба с личните ви данни от страна на сайта. От Държавната комисия по хазарта са направили щателни проверки преди даденият сайт да започне легално да оперира в България. 

В някои букмейкъри, като този на winbet, всеки нов клиент получава и начален бонус, като в случая той може да бъде, както за спортни залози, така и за казино секцията.. Необходимо е обаче да знаете как да се регистрирате в winbet, за да може и да се възползвате от началната промоционална оферта, която сайтът предлага.

Регистрацията не е сложна, но си има задължителни полета, които няма как да бъдат пропуснати. Освен стандартните имейл, ЕГН, име и парола, букмейкърите често изискват и въпрос за сигурност допълнен от отговор. Неговата идея е, че по всяко време може да докажете, че вие сте собственика на дадения профил, отговаряйки правилно на въпроса. След като сте попълнили всичко следват няколко отметки, че се съгласявате с общите условия за ползване, а също и че имате навършени 18 години, което е напълно задължително, за да може да залагате пари на каквото и да е. Обикновено, веднага след като сте завършили регистрацията получавате линк за потвърждение, който бива изпратен на посочения от вас имейл. След като кликнете върху линка пък вече може да започнете да залагате. 

Получавате виртуална сметка, в която ще се трупа спечеленото, но за да може то да бъде изтеглено, трябва да минете и през процеса на верификация. При него е необходимо да сканирате или да направите достатъчно детайлна снимка на документ за самоличност, така че да се виждат ясно надписите по него. В случая може да използвате лична карта, шофьорска книжка или паспорт, но обезателно да бъдат видими имената, ЕГН и постоянен адрес. На някои места имате възможност да се верифицирате и посредством дебитна или кредитна карта, като отново е необходимо да изпратите снимка на въпросната карта, като е препоръчително да скриете секретния трицифрен CVV код на нейния гръб. Често букмейкърите изискват и снимка на потребителя, държейки личната си карта близо до лицето, което е оптималното доказателство, че в действителност правещият регистрацията е този, който ще играе. 

Три са начините за изпращане на въпросните снимки за верификация в сайта на Winbet, като първият и най-често използван е през създадената форма за това в сайта, като в повечето случаи получавате бързо потвърждение, но понякога се налага да почакате. При всички положения ще получите отговор. Верификацията може да стане и през чат със съпорта. Това също е често избирана опция, така че може да сте сигурни, че въпросният служител ще е наясно. Обикновено, на разположение е и опция за изпращане на документ за самоличност по имейл, като за целта напишете, че става въпрос за верификация и добавете съответните снимки. 

Може да сте сигурни, че информацията, която изпращате се съхранява на сигурно място, а фактът, че сайтът за залози работи легално на територията на България, означава, че имате гаранция и от държавата.