Аржентинската прокуратура обвини лекаря на Марадона за смъртта на легендата

Според обвинението никой не е полагал грижи за пациента

06.12.2020 | 21:23 Редактор: Ивет Арабова
Аржентинската прокуратура обвини лекаря на Марадона за смъртта на легендата

Прокуратурата на район Сан Исидро в Буенос Айрес обвини лекаря на Диего Марадона за смъртта на легендата. Дон Диего си отиде от този свят на 25 ноември на 60-годишна възраст.

Според последното становище на прокуратурата в родината на Марадона личният лекар на бившия футболист Леополдо Луке не е полагал необходимите грижи за пациента си, както и е бил тотално неорганизиран при лечението му. Властите в страната също така съобщиха, че легендата е бил "труден пациент, но е трябвало да взима лекарствата си дори и против волята му", предава "Монитор".

"Никой не е полагал грижи за пациента. Има безотговорно поведение на лекарите и сериозно недоглеждане на ситуацията. Пациентът не е бил наблюдаван и не е бил под постоянния медицински надзор, който състоянието му е изисквал. Той не е взимал лекарствата за неговия сърдечен проблем. Без съмнение неговият лекар е бил Леополдо Луке. Той е трябвало да координира лечението, което е било тотално неорганизирано. Пациентът му е вярвал сляпо", се казва в становището на прокуратурата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК