Медицинска сестра на Марадона била принудена да лъже при показанията си

Той си ударил лошо главата дни преди да умре

01.12.2020 | 22:00 Редактор: Искра Ангелова
Медицинска сестра на Марадона била принудена да лъже при показанията си

Диего Марадона е паднал и се е ударил по главата само седмица преди да почине. Той обаче не е бил откаран на преглед в болница. Това сензационно обяви адвокатът на медицинската сестра Дахиана Гисела, която се е грижела за легендата. 

Марадона се е ударил от другата страна на главата, а не от тази, от която му бе направена мозъчна операция за отстраняване на субдурален хематом.

Потвърждава се и теорията, че Марадона е бил сам, когато е починал. Той е бил настанен в малка стая в наета къща от близките му, като в нея е имало и химическа тоалетна, защото не можел да слиза по стълбите.

Според предварителната аутопсия причината за смъртта е "остра белодробна ендема и хронична сърдечна недостатъчност".

Същата сестра е говорила с Марадона в петък и е била уволнена в събота. Гисела призна, че е била принудена да лъже при първоначалните си показания. Според "Кларин" тя чула Марадона да мърда в стаята си, но не влязла вътре, за да го остави да спи. Чак по обед влязла в стаята с психиатър и психолог, информира "24 часа".

Според Гисела от фирмата Medidom, която я е наела, я принудили да напише, че го е проверила. "06:30 часа - пациентът си почива", "07:30 часа - чух ходене в стаята и диуреза в химическата тоалетна", "08:30 часа - продължава да си почива", "09:20 часа - отказва да му се направят проверките на виталитета". Следващото вписване е чак от 11:55 часа, когато в дома се появяват психиатърът Агустина Косачов и психологът Карлос Диас.

"След няколко почуквания на вратата болният не отговаря", е вписано в този момент. В 12:10 часа е записано "пациентът няма пулс. Направен му е сърдечен масаж, но безуспешен".

Прокуратурата е получила и записът на предната сестра, която е била на смяна до 06:30 часа сутринта. "Пациентът си почива, спи и диша нормално", се казва в него.

Линейката е дошла сравнително бързо според записите на Medidom. Сигналът е получен в 12,17 часа, а екипът е бил на адреса в 12,28 часа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК