Кралев откри Европейското първенство по бокс за юноши и девойки

Над 200 състезатели ще се борят за отличията в 26 категории

25.11.2020 | 20:50 Редактор: Ивет Арабова
Кралев откри Европейското първенство по бокс за юноши и девойки

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Шампионатът се провежда от 23 ноември до 3 декември в столичната зала "София".

Над 200 боксьори от 20 държави ще се борят за отличията в 26 категории – 13 при юношите и 13 при девойките. България ще бъде представена от 17 състезатели. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

“Всяка година България и Българската федерация по бокс са домакини на някои от първенствата с най-висок ранг. Искам да благодаря на президента на федерацията Красимир Инински за всичко това, което прави за развитието на българския бокс, за неговото утвърждаване на международната сцена и за организирането на огромната поредица от домакинства, с които ние се справихме отлично през последните години. 2020 година е малко по-различна. Да организираш Европейско първенство в условията на тежката пандемията, в която се намира целият свят е огромно предизвикателство, с което съм сигурен, че Българската федерация по бокс ще се справи. Искам да уверя всички, че са взети противоепидемични мерки от най-високо ниво, за да може да бъде гарантирано здравето на участниците в първенството. Пожелавам на ринга да властва феърплейът, да спечелят най-добрите”, заяви министър Кралев.

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински благодари на спортния министър за подкрепата, която е оказана от страна на ММС при организирането на надпреварата. В церемонията по откриването участие взе и Емилия Груева, която е председател на женската комисия към международната боксова асоциация.

Българското участие на шампионата откри Любомир Ангелов (кат до 57 кг), който сутринта постигна категоричен успех с пълно единодушие на съдиите над Салихадж Далмат (Косово). В българския тим са медалистите от европейското първенство за момчета през 2018 г. в Албена Светослав Косев, Серги Владояну и Кирил Борисов. Треньори на нашите състезатели при юношите са Борислав Георгиев и Роман Цветков, а Светлана Станева и Ангел Тодоров водят девойките.

Снимка: Пресцентър на ММС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК