Кралев награди медалистите от световното първенство по самбо

Родните състезатели грабнаха 4 отличия при мъжете и жените

18.11.2020 | 14:49 Редактор: Ивет Арабова
Кралев награди медалистите от световното първенство по самбо

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди медалистите от световното първенство по самбо, което се проведе в сръбския град Нови Сад. На шампионата българските състезатели спечелиха четири отличия при мъжете и жените. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.
      
Министър Кралев връчи почетни плакети на ММС на сребърния медалист по бойно самбо Емил Незриев и на бронзовите медалисти Габриела Гигова и Ангел Ангелов. Мария Оряшкова, която стана световна шампионка за шести път в своята кариера, също ще получи почетен плакет за успеха си. Златната ни медалистка вече е на лагер с женския национален отбор по борба, който се подготвя за Световната купа в Белград. През следващата година Оряшкова ще атакува спечелването на квота за Летните олимпийски игри в Токио в категория до 76 кг.


      
Състезателите ни споделиха своите впечатления от организацията на световното първенство в условията на пандемия и мерките, които са били предприети в Нови Сад, за да се запази здравето на участниците в надпреварата. Те определиха първенството като много оспорвано при наличието на 400 самбисти от 30 страни. България се нареди на пето място в общото класиране по спечелени медали след тимовете на Русия, Беларус, Украйна и Узбекистан.
     
Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС и на старши-треньорите на националните отбори Васил Соколов и Красимира Томова за приноса им към успехите на българските медалисти. Кралев, наставниците и състезателите коментираха увеличението на средствата, които ММС отпуска за спортните клубове в България.

Представителите на националния отбор изказаха задоволството си от увеличението с 30% на средствата за тази година и предвидения двойно по-голям бюджет за финансиране през 2021 г.

Снимка: Пресцентър на ММС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК