ЦСКА надви "Царско село" с гол в 90-ата минута

Срещата бе дебют в Първа лига на Даниел Моралес начело на "армейците"

01.11.2020 | 19:20 Редактор: Юлия Христова
ЦСКА надви

ЦСКА най-после записа шампионатна победа, след като излъга с 1:0 "Царско село".

Единственото попадение в мача заби Санкаре в 90-ата минута на мача.

Срещата бе дебют в Първа лига на Даниел Моралес начело на "армейците", които нямаха пълен успех в елита от 2 месеца. 

Треньорът на червените бе заложил на Ахмед Ахмедов в стартовите 11, но той получи разтежение по време на загрявката преди двубоя и на негово място се появи като титуляр Джером Синклер. Дебют за  ЦСКА в Първа лига направи и вратарят Димитър Евтимов, който започна като титуляр и остана в игра до края на мача.

През първото полувреме ЦСКА бе отборът, който повече владееше топката и имаше игрово предимство на терена. В 4-ата минута Пеняранда стреля от пряк свободен удар, но Джони Пласид улови кълбото. В 23-ата минута отново венецуелецът шутира от дистанция, но изстрелът му мина покрай вратата.

Последва контузия на капитана Петър Занев, който бе заменен принудително и на негово място в центъра на отбраната заигра Амос Юга, а Валентин Антов сложи капитанската лента.

До края на полувремето ЦСКА продължи да търси път към вратата на противника, но Царско село се бранеше добре и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част започна още по-активно за армейците и в 47-ата Минута Пеняранда отправи силен изстрел извън наказателното поле, но стражът на гостите отново спаси.

В 58-ата минута Юнус Санкаре направи хубаво двойно подаване с Енрике и стреля силно в десния горен ъгъл на вратата, но отново вратарят на гостите изби. Две минути по-късно Брадли Мазику отправи шут извън наказателното поле, но над горната греда.

След този игрови епизод на терена за ЦСКА се появиха Георги Йомов, Греъм Кери и Али Соу и червените заиграха още по-офанзивно, налагайки тотален натиск спрямо своя опонент.

В 73-ата минута Кери направи хубав пробив по дясното крило и центрира остро във вратарското поле, но Ферейра изби в корнер. Три минути по-късно Мазику подаде отляво към Пеняранда, който стреля с глава над вратата.

До края на мача червените продължиха да атакуват и лoгичното се случи чак в последната 90-а минута, когато Али Соу центрира отляво и Юнус Санкаре се разписа за 1:0.  Малко след това Йомов подаде към Санкаре, но този път вратарят на гостите спаси и така срещата приключи с победа за ЦСКА с 1:0.

Следващият двубой на армейците е на 5 ноември (четвъртък) от 22:00 часа, когато ЦСКА гостува на швейцарския Йънг Бойс в мач от третия кръг на група "А" в Лига Европа. Срещата ще се играе на стадион "Ванкдорф" в Берн, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК