Куман: Представянето на Меси може да е по-добро

"Но когато го гледам всеки ден, ми става ясно, че той е щастлив", заяви той

19.10.2020 | 22:53 Редактор: Искра Ангелова
Куман: Представянето на Меси може да е по-добро

Старши треньорът на "Барселона" - Роналд Куман, не приема своя тим като един от фаворитите за спечелване на Шампионската лига по футбол през новата кампания. Каталунският отбор започна доста колебливо поради причини извън терена, а сега се застрахова пред медиите.

Той говори преди визитата в Унгария на местния шампион "Ференцварош":  "Когато си в "Барселона", ти си длъжен винаги да се бориш за трофеи - било то в Ла Лига или Лига Европа.

"Барселона" си е "Барселона", но тази година определено не сме сред фаворитите. Последните кампании на "Барса" при най-добрите отбори могат да бъдат приемани като провали, тъй като те имат едва един полуфинал от последната спечелена купа през 2015 година. Именно тези резултати бяха сочени като причина за желанието за напускане на супер-звездата Лионел Меси", заяви Куман преди началото на битката в Група G, цитиран от БНР.

Аржентинският нападател изрази желанието си да вдигне трофея отново и този сезон може да бъде последен шанс да го направи с "Барса", тъй като настоящият му договор изтича догодина. А самият той иска да си тръгне.

"В момента може да се каже, че представянето му може да бъде по-добро. Но когато го гледам всеки ден, ми става ясно, че той е щастлив. Доволен е и е истински капитан. Нямам причина да не бъда недоволен от усилията му", каза още бившият централен защитник.

Мачът с "Ференцварош" идва само четири дни преди първото "Ел Класико" за сезона, на което "Барса" е домакин. Но Куман твърди, че играчите му мислят само за срещата с унгарците: "Знаем, че няма да бъде лесен мач. Срещу нас ще се изправи силен отбор. Съботната среща в момента не е важна. От значение е само срещата утре в Шампионската лига. Няма слаби съперници днес, така че не можем да се настройваме за лесен двубой. Но от друга страна, винаги е важно в Шампионската лига да стартираш с победа. Особено, ако играеш у дома".

"Барселона" ще бъде без вратаря Марк-Андре Тер Щеген, както и без Жорди Алба и Самюел Юмтити, които са извън строя за дълъг период от време.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК