Истинско тенис съзвездие идва у нас за Sofia Open 2020

За Григор Димитров организаторите са предвидили "уайлд кард"

13.10.2020 | 12:42 Редактор: Тодор Петров

Изключителни тенисисти пристигат в България за Sofia Open 2020 от 7 до 14 ноември.  Играч от Топ 10 на световната ранглиста, седем представители на Топ 20, трима финалисти в турнири от Големия шлем и един бивш шампион в "Арена Армеец". 

Списъкът с участниците на Sofia Open 2020 е най-силният в историята на турнира. Това е най-впечатляващата селекция изобщо в турнир от категория 250 на ATP от близо четири години насам. 

Вече са ясни имената на 19 от звездните участници в петото юбилейно издание на турнира в София. Диего Шварцман (№8 в света), Гаел Монфис (№11), Денис Шаповалов (№12), Роберто Баутиста Агут (№13), Пабло Кареньо Буста (№15), Фабио Фонини (№16), Карен Хачанов (№17), Милош Раонич (№21), Феликс Оже-Алиасим (№22), Душан Лайович (№24), Каспер Рууд (№25), Борна Чорич (№27), Тейлър Фриц (№28), Алекс де Минор (№29), Филип Краинович (№30), Ян-Ленард Щруф (№32), Николоз Басилашвили (№33), Кей Нишикори (№35) , Кевин Андерсън ("запазен ранкинг" №14) успяха да влязат в звездната компания, която ще спори за титлата в София.

С изключение на Кевин Андерсън, всички те са в Топ 40 на света, като списъкът на приетите по право в основната схема се затвори на №35 в световната ранглиста – Кей Нишикори. Андерсън влезе в схемата, тъй като заради операция на коляното отсъства повече от шест месеца и по тази причина използва т.нар. "запазен ранкинг", което представлява мястото, заемано от него в ранглистата към датата на хирургическата интервенция (№14 от 12 август 2019 г.)

"Към момента продължаваме да сме в непрестанна комуникация с Григор Димитров и хората от неговия щаб. Както знаете, той подписа договор за участие на Sofia Open за оригиналните дати в края на септември и началото на октомври. Надяваме се, че Григор, който несъмнено обича България, ще играе на пренасрочения Sofia Open и ще приеме "уайлд кард", която пазим специално за него", заяви Кавери Годхинди, изп. директор на Brandplus и Sofia Open.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК