Лошо време отложи дебюта на Мик Шумахер в тренировка на Формула 1

Нюрбургринг се завръща в календара за първи път от 2013 г. насам

09.10.2020 | 16:55 Редактор: Ивет Арабова
Лошо време отложи дебюта на Мик Шумахер в тренировка на Формула 1

Лошо време стана причина за отлагане дебюта на Мик Шумахер в свободна тренировка на Формула 1 на Гран При на Айфел, като медицинският хеликоптер не успя да излети поради мъглата и откриващата сесия бе отменена.

Организаторите поставиха часовника за 90-минутната тренировка на студения и мъглив Нюрбургринг, но оставиха затворен питлейна. След две половинчасови актуализации, те обявиха, че няма да има тренировъчна сесия. Дебютът прикова вниманието на света, след като синът на легендата Михаел Шумахер бе на най-близката писта до родния дом на баща си в Керпен – и на писта, на която баща му е петкратен победител. Британецът Калъм Илот, втори във Формула 2 и също продукт на академията на Ферари, също трябваше да вземе участие с тима на Хаас, който ползва двигатели на "черните кончета“.

Шумахер и Илот имат опит с болиди на Ф1 в свободни тренировки. "Предизвикателство е. Предвид мъглата, която дойде, медицинският хеликоптер не може да излети и да отиде до болницата. Дистанцията по път е твърде дълга, ако стане някой инцидент“, сподели състезателният директор на Формула 1 Майкъл Маси за Sky Sports.

Нюрбургринг се завръща в календара за първи път от 2013 г. насам, след като най-престижната автомобилна надпревара трябваше да промени първоначалния си график и да вкара нови състезания поради пандемията от коронавирус, предава БГНЕС.

Пистата, ситуирана в хълмистия и горски регион на Айфел никога не е приемал толкова късно през годината Гран При от Световния шампионат. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК