Защо "Реал" (Мадрид) “проспа” трансферното лято?

Шампионът на Испания на практика не привлече нови играчи

08.10.2020 | 11:00 Редактор: Ивет Арабова
Защо

Необичайна пасивност демонстрира "Реал" (Мадрид) през изминалите месеци на футболния пазар. Шампионът на Испания на практика не привлече никакви нови играчи, а само си прибра някои от тези, които играха като преотстъпени през последните месеци. Всъщност, Зинедин Зидан реши, че единствените от отдадените под наем, заслужаващи да бъдат част от състава му през този сезон, са Мартин Йодегаард и Алваро Одриосола.

А същевременно от “Бернабеу” си тръгват доста футболисти – клубът най-после се отърва от Гарет Бейл и Хамес Родригес, които така или иначе бяха нежелани. Някои от доскоро преотстъпените на други отбори играчи пък вече бяха продадени – Серхио Регилон отиде в Тотнъм, Ашраф Хакими продължи кариерата си в "Интер", а Оскар Родригес след наема в "Леганес" беше договорен за постоянно със "Севиля". За всички изходящи сделки в касата на Кралския клуб постъпиха близо 100 милиона евро. Защо тогава “белите” проспаха трансферното лято, при положение, че имаха средствата да направят поне един голям удар? Едно от обясненията е в миналогодишните харчове.

Кралският клуб инвестира сериозно в Азар и Йович, а те разочароваха

Това е факт. "Реал" (Мадрид) плати 100 милиона евро на Челси за Еден Азар. Сериозна сума – 60 милиона, постъпи в сметката на "Айнтрахт" (Франкфурт) за нападателя Лука Йович. И двамата се оказаха пълен провал в първия си сезон в испанската столица. Но клубът имаше и други разходи през лятото на 2019-та, като даде още близо 150 милиона евро за Едер Милитао, Ферлан Менди и младия Родриго. Така че е нормално в "Реал" да действат значително по-кротко през тази година що се отнася до покупките.

А самият Зидан твърди, че разполага с най-добрите играчи на света. Твърдението може би е малко пресилено, тъй като има и по-ярки индивидуалности (Лео Меси, Кристиано Роналдо, Килиан Мбапе), които очевидно в момента не са част от “белия” тим. Но е факт, че Зизу разполага с голяма дълбочина на състава и качествени играчи на почти всяка позиция. Младите бразилски перли Винисиус и Родриго ще настъпват все по-здраво и ще помагат на Бензема в атака, а и Йович ще се опита да подобри осезаемо представянето си в следващите месеци. В средата на терена Йодегаард е алтернатива на застаряващия Модрич, а Феде Валверде конкурира Тони Кроос. Когато в центъра на отбраната е лидер като Серхио Рамос, Зидан знае, че има на кого да разчита.

"Реал" не е абониран за това титла

Шампионът на Испания е фаворит за първото място и през сезон 2020/21. Това казват експертите, както и коефициентите на водещите букмейкъри като bet365 . Но "Реал" (Мадрид) в никакъв случай не е абониран за титлата. Всички чертаеха мрачни картини за бъдещето на Барселона, но ето че каталунците стартираха с убедителни победи срещу "Виляреал" и "Селта". "Атлетико" (Мадрид) и "Севиля" също са готови да се намесят между основните претенденти за шампионския трофей. На “Бернабеу” искат да защитят титлата си, което не са постигали повече от 10 години. А освен това в "Реал" са амбицирани и за по-добро представяне в Шампионската лига. При тази пасивност на летния трансферен пазар осъществяването и на двете цели може да се окаже трудно. Но все пак не е невъзможно.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
БГ СМЕШКИ
преди 3 години
щото няма ПАРЕ ! НЕ ви ли е ясно ... Сигнализирай за неуместен коментар