За първи път от 40 години насам "Реал" (Мадрид) без нови попълнения

Белият балет е един от клубовете в световен план, който харчи най-много пари за трансфери

07.10.2020 | 23:30 Редактор: Искра Ангелова
За първи път от 40 години насам

Трябва да се върнете 40 години назад, до лятото на 1980 година, за да си спомните сезон, в който "Реал" (Мадрид) започва без да е взел нито едно ново попълнение, пише "Монитор".

Финансовата криза, породена от пандемията (със загуби за клуба повече от 180 милиона евро) и почти сляпото доверие на Зинедин Зидан в настоящия му състав (с който спечели титлата в Ла Лига) доведоха до това необичайно решение на "кралете".

По принцип "Реал" (Мадрид) е един от клубовете в световен план, който харчи най-много пари за трансфери.

На “Сантиаго Бернабеу” се завърнаха Мартин Йодегор, Андрий Лунин и Алваро Одриосола, които се подвизаваха под наем в други отбори, така че това са единствените нови футболисти в тима на Зинедин Зидан за новия сезон.

Разходите за трансфери през това лято са 0. Клубът беше най-близо до подобна нетипична ситуация през 2016 година, когато спечели за единадесети път трофея от Шампионска лига. Тогава "Реал" (Мадрид) си върна Алваро Мората от "Ювентус" за 30 милиона евро. Това беше единственият трансфер за испанския гранд през онова лято.

През 1980 година вторият отбор на "Реал" (Мадрид) игра финал за Купата на Краля срещу първия тим на "белия балет". Дъщерното дружество на "Реал" влезе в историята, като по пътя към финала отстрани "Реал" (Сосиедад), "Атлетик" (Билбао) и "Спортинг" (Хихон). Това накара треньорът Виядин Бошков да подсили първия отбор само с някои играчи от втория тим.

Снимка: БГНЕС/ Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК