Дерменджиев: Това е най-важният мач за нацията

С контузии са Филип Кръстев и Георги Костадинов

07.10.2020 | 20:13 Редактор: Искра Ангелова

Националите провеждат официалната си тренировка преди важния мач с Унгария. Срещата е първата стъпка, която отборът трябва да направи за класиране на европейското първенство догодина.

При успех - след месец "лъвовете" ще бъдат домакини на Исландия или Румъния.

Селекционерът Георги Дерменджиев вярва, че тимът ни притежава необходимите качества, за да вземе максималното срещу Унгария.

" Мисля, че това е най-важният мач (в кариерата ми). Мачът е много важен за нацията, за България. За да може подрастващото поколение да види какво е да играем на европейско първенство. Аз говоря и за следващия мач, но в крайна сметка е футбол. Ще дадем максимума, оптимисти сме, но съперникът иска същото", заяви той.

За първи път от мъжкия национален отбор бе повикан халфът на "Лудогорец" Доминик Янков. 20-годишният футболист вече изигра 6 мача в Първа лига и един в Лига Европа, като има 1 гол и 5 асистенции.

Двубоя пропуска Петър Занев, който доскоро се лекуваше от коронавирус. С контузии са Филип Кръстев и Георги Костадинов.

"Не съм в перфектна форма. Лекарският щаб дава всичко от себе си, за да се възстановя по-бързо. Атмосферата в отбора е позитивна и мисля, че всички са готови са мача", коментира Костадинов.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК