Пускат повече фенове на "Васил Левски" за баража с Унгария

На националния стадион беше инсталирана и системата за видео наблюдение

07.10.2020 | 19:22 Редактор: Ивет Арабова
Пускат повече фенове на

При провеждането на футболната среща от баражите за класиране на Европейското първенство между националните отбори на България и Унгария, както и на двубоя от Лигата на нациите между България и Уелс на националния стадион "Васил Левски“ се допуска публика до 20% заетост на местата, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. Това съобщиха от пресцентъра на ММС.

Решението беше взето по време на среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, изпълняващия длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов и вицепрезидента на централата Емил Костадинов.

За да се избегне струпване на привърженици и да се предотврати разпространението на Ковид-19 се допуска запълването на 20% от капацитета на съоръжението, който е 42 740 седящи места. Задължително е привържениците да носят защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата. На входовете на съоръжението ще бъде измервана телесната температура на всеки посетител, а такива с видими симптоми на настинка няма да бъдат допускани до трибуните. Ще бъдат осигурени и дезинфектиращи средства при влизането на трибуните.

Изключението се прави за мачовете на националния отбор на база разрешението от УЕФА баражите да се провеждат пред публика, която е до 30% от капацитета на съоръженията. Контролът за спазването на противоепидемичните мерки ще бъде строг от страна на българските здравни власти и европейската футболна централа. Нарушителите ще бъдат глобявани и отстранявани от стадиона. За целта ще се използва и системата за видео наблюдение, която беше инсталирана на “Васил Левски”. За спазване на мерките ще следят 100 камери с най-висока резолюция.

При успех над Унгария българските национали ще се изправят срещу победителя от двойката Исландия-Румъния отново в София. Това е последният етап към участие на европейските футболни финали, които бяха отложени с една година заради пандемията от коронавирус.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК