Няма риск от спиране на Серия А заради коронавируса

"Наполи" не пътува за дербито с "Юве" заради забрана от местните здравни власти

06.10.2020 | 15:06 Редактор: Ивет Арабова
Няма риск от спиране на Серия А заради коронавируса

"Няма риск за спиране на сезона в Серия А", заяви спортният министър на Италия Винченцо Спадафора по повод неявяването на "Наполи" за дербито с "Ювентус".

Неаполитанците имат двама болни от коронавирус и не пътуваха за Торино след забрана от местните здравни власти, които прецениха, че съществува риск за разпространение на вируса. От своя страна лигата отказа да отложи мача, позовавайки се на здравния протокол, който бе одобрен от правителството и футболните управници.

"Не съществува риск да спрем първенството. Всички трябва да следват стриктно правилата, записани в протокола. Ако ситуацията със заболелите се влоши, правителството е готово да направи промени", каза Спадафора след среща с президента на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина.

Самият Гравина също е оптимист, че няма да се стигне до прекратяване на калчото, предава БНР. "Ако всички спазваме наложените противоепидемични мерки и здравния протокол, мисля, че няма да има причина за спиране на първенството и мачовете ще се играят в безопасна обстановка", каза Гравина.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК