София е домакин на шестото издание на Европейската седмица на спорта

Посланици на мероприятието са легендарният Йордан Йовчев и Йоана Илиева

24.09.2020 | 14:00 Редактор: Ралица Братанова

В София официално беше дадено началото на шестото издание на Европейската седмица на спорта. Посланици на мероприятието са легендарният Йордан Йовчев и Йоана Илиева.

С демонстрации и активности на открито започна европейската седмица на спорта #BeActive в България. Начало на шестото издание на инициативата даде зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов.

Официалното откриване се състоя в "Княжеска градина" в столицата, в партньорство със София ърбън зона спорт 2020, организирана от Столична община. България е една от 42 страни в Европа, които са част от кампанията.

На събитието присъстваха и част от посланиците на европейската седмица на спорта - грациите Невяна Владинова, Боряна Калейн и Катрин Тасева, бронзовият медалист от Световното първенство по бокс Радослав Панталеев,  шампионката от Европейските игри в Минск по олимпийско карате Ивет Горанова и европейската шампионка на сабя при жените до 20 г. Йоана Илиева.

Те приканиха младите хора да бъдат активни и да се включат в събитията от кампанията през 2020 г., като отбелязаха ползите от спортуването и воденето на здравословен начин на живот.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК