Гришо стартира сезона на клей с чиста победа в Рим

Димитров показа силата си и на старта на втория сет

14.09.2020 | 16:01 Редактор: Юлия Христова

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи силен старт "на червено" този сезон, побеждавайки италианеца Джанлука Магер със 7:5, 6:1 в мач от първия кръг на Мастърса в Рим.

Хасковлията започна мача много солидно и проби за 3:1 в четвъртия гейм, но след това допусна куп грешки при подаването си и италианецът осъществи ранен рибрейк, който го вдъхнови да вдигне нивото си.

Димитров имаше точка за пробив и в осмия гейм, но не успя да се възползва и неговият противник стоеше все по-добре на "домашния" клей, започвайки да вдига процента си на вкаран първи сервис. След първите 10 гейма Гришо имаше едва 46% вкаран първи сервис, на който бе загубил само две точки.

Нашето момче спаси точка за пробив с ас при 5:5, а 43 минути след началото на мача стигна до сетбол. Магер потрепери и беше наказан с великолепен точен удар в ъгъла на корта, при който българинът отпусна ръката и демонстрира убийствения си бекхенд с една ръка - 7:5!

Димитров показа силата си и на старта на втория сет, когато рано-рано получи три точки за пробив. Той се възползва още от първата, когато Магер изкара за трети път топката в аут в своя сервис гейм.

За разлика от първия сет, този път Григор запази концентрацията си и затвърди пробива, повеждайки с 3:0. Не след дълго българинът стигна до още две точки за пробив и ударът в мрежата на неговия противник минимизира интригата.

Магер най-после сложи край на пропадането си и спря серията от 7 поредни гейма на Димитров, но първата ракета на България довърши съпротивата му в следващия гейм, затваряйки сета с 6:1, а с това и мача.

Жребият се оказа благосклонен за Димитров, който излиза във втория си мач в Рим срещу Йошихито Нишиока или Миомир Кецманович. Стефанос Циципас пък го чака евентуално в третия кръг, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК