Джокович се извини: Не беше преднамерено, съжалявам за стреса

Той благодари на семейството и феновете си за подкрепата

07.09.2020 | 11:14 Редактор: Ивет Арабова

Първата ракета в света Новак Джокович се извини за поведението си по време на вчерашния мач с Пабло Кареньо-Буста, заради което бе дисквалифициран от US Open и няма да получи никакви точки и сума от наградния фонд.

"Поинтересувах се от състоянието на пострадалата и слава Богу, организаторите ме уведомиха, че тя е добре. Много съжалявам, че ѝ причиних такъв стрес. Не беше преднамерено. Беше напълно неумишлено и грешно. Няма да кажа името ѝ, за да запазя личното ѝ пространство. Относно дисквалификацията, трябва да потърся причините в себе си. Много съм благодарен на щаба и семейството си за подкрепата, както и на феновете ми, които винаги са били с мен. Благодаря ви и много съжалявам“, написа Ноле в профила си в Instagram.

След прекратяването на мача ситуацията беше коментирана от съперника на Джокович. Испанецът Пабло Кареньо Буста заяви, че е бил шокиран, но защити Ноле. 

"Не мисля, че беше нарочно. Не мисля, че който и да е от нас, би направил нещо такова умишлено", категоричен бе Буста.

Ситуацията разпали дебат в света на спорта дали изобщо е било необходимо Джокович да бъде отстранен от турнира. Световните медии посочват примери с други тенисисти, които са проявявали неспортсменско поведение на корта, но са били наказани само с глоба. Други побързаха да отправят хапливи коментари към световния номер 1. Австралийският тенисист Ник Кириос пък пусна анкета в Twitter, в която иронично задава въпроса за колко години е щял да бъде дисквалифициран от турнира, ако беше на мястото на Джокович.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Според мен не е правилно да го отстраняват. Вижда се, че не беше умишлено, не беше със злоба, просто инцидент. Да, сигурно е трябвало да му наложат наказание, но това е прекалено. Сигнализирай за неуместен коментар