Фучович изхвърли Григор Димитров от US Open

Българинът се бори докрай

04.09.2020 | 07:53 Редактор: Искра Ангелова

Ракета №1 на България Григор Димитров отпадна от втория кръг на US Open след драматична загуба от Мартон Фучович със 7:6(5), 6:7(4), 6:3, 4:6, 1:6.

Мачът продължи 4,54 мин. и беше изпълнен с обрати. Това беше и втора загуба за Гришо от унгареца, №66 в световната ранлиста, от два мача.

Фучович го елиминира на същата фаза и на Western & Southern Open преди малко повече от седмица. Тогава хасковлията падна с 5:7, 6:4, 2:6.

В първия сет нямаше нито един пробив и сетът влезе в тайбрек, който лесно бе спечелен от Гришо, след като си осигури ранен аванс в тайбрека след 0:4 точки. Първият пробив изобщо в двубоя бе постигнат от Гришо за 2:3 във втория сет. Унгарецът обаче малко по-късно върна пробива за 4:4, след като Гришо направи двойна грешка при точката за пробив на Фучович.

Българинът не се отказа и успя веднага да реализира нов пробив при 4:5, което му даде страхотната възможност да сервира за сета. Нашето момче обаче пропиля четири възможности за спечелване на частта и Фучович отново изравни – 5:5, съобщава gol.bg.

Григор за пореден път показа несломимия си дух и реализира нов пробив за 5:6. За съжаление, обаче унгарецът реализира пробив и вкара и втория сет в тайбрек. Този път Фучович беше по-концентриран и спечели след 7:4 точки. Въпреки разочарованието в края на втория сет, Григор проби за 2:4 в третата част, след което затвърди лесно с гейм на нула за 2:5. 

Още в следващия гейм Димитров можеше да затвори сета, но световния №66 се измъкна и намали до 3:5. В следващия си сервис гейм българинът демонстрира невероятна психика и неутрализира две точки за пробив, а след това спечели сета след 3:6.

Григор Димитров вече изглеждаше по съвсем различен начин на корта, караше опонента си да греши и четвъртия сет започна с пробив за българина – 0:1. Фучович показа, че е готов да се бори до край и за съжаление унгарецът върна пробива при 3:3. Димитров обаче не трепна и реализира нов пробив за 3:4. 

За съжаление, българинът отново допусна пробив – 4:4, а Фучович реализира още един пробив за 6:4 и вкара мача в пета, решителна част, пише Tennis.bg. Беше ред на унгарецът да покаже, че има здрава психика и проби за 3:1, а това предреши крайния резултат. 

Българинът се бори докрай, но Фучович проби отново при 5:1, а след това с безкомпромисен гейм си гарантира мястото в третия кръг на турнира. В третия кръг Фучович ще срещне Франсис Тиафо, който надделя над Джон Милман след 3:2 сета.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС/ Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК