"Арсенал" победи с дузпи "Ливърпул" и спечели "Къмюнити Шийлд"

Мачът завърши 1:1 в редовното време

29.08.2020 | 21:35 Редактор: Георги Камарашев

"Арсенал" удари "Ливърпул" с 6:5 след дузпи (1:1 в редовното време) и успя да спечели първи трофей за сезона - "Къмюнити Шийлд".

"Арсенал" дръпна в резултата още в 12-та минута, когато Обамеянг бе точен, равенството за Ливърпул в редовното време донесе Минамино (73). Така по правилата за трофея се стигна до дузпи.

При наказателните удари "артилеристите" демонстрираха по-здрави нерви и спечелиха "Къмюнити Шийлд".

Ливърпул започна мощно мача и още в началото натисна здраво Арсенал. "Мърсисайдци" успяха да вкарат дори в седмата минута, но попадението на Ван Дайк правилно бе отменено поради засада. Силното начало на Ливърпул стресна "артилеристите" и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

Така се откри шанс пред Обамеянг, който опъна мрежата за 1:0. Този гол тотално разяри шампионите на Англия и те притиснаха още повече лондончани. Играчите на Клоп заредиха положение след положение, но така и не успяваха да вкарат.

В тези минути Арсенал много правилно затваряше празните пространства и не допускаше чисти ситуации пред вратата си.

Второто полувреме започна отново с натиск на Ливърпул, но в 56-ата минута Мане изпусна уникално положение. Сенегалецът се озова сам срещу Мартинес, но не успя да вкара.

Юрген Клоп се опита да промени ситуацията, като пусна в игра Минамино и Кейта, които сериозно раздвижиха действията на "червените" в предни позиции.

Така се стигна до 73-та минута, когато Мане и Салах разцъкаха, при което топката попадна в Минамино и той опъна мрежата за 1:1. Положението бе разгледано с ВАР за игра с ръка на Салах, но попадението бе зачетено.

"Ливърпул" отново се хвърли в атака, но Мане изпусна сам срещу  Мартинес. До края на редовното време не се стигна до нови голове и така се премина към изпълнението на дузпи. При наказателните удари "артилеристите" показаха по-здрави нерви и спечелиха "Къмюнити Шийлд".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК