Магуайър: Не дължа извинение на никого, мислех, че ме отвличат

Защитникът получи 21-месечна условна присъда след инцидента на Миконос

28.08.2020 | 12:36 Редактор: Ивет Арабова
Магуайър: Не дължа извинение на никого, мислех, че ме отвличат

Защитникът на "Манчестър Юнайтед" Хари Магуайър настоява, че "не дължи извинение на никого" след инцидента на остров Миконос, след който получи 21-месечна условна присъда, казвайки, че се е "страхувал за живота си“ и е мислел, че са го отвлекли.

Говорейки за първи път след инцидента, Магуайър добави, че е бил ударен и са му казали "без повече футбол, няма да играеш никога повече“. Бранителят бе арестуван миналата седмица след физическа саморазправа на гръцкия остров и във вторник бе намерен за виновен по обвинения в прекомерно насилие, съпротива при арест и неколкократни опити за подкуп. Защитникът на "Юнайтед" обжалва решението, но отпадна от състава на Англия за мачовете от Лигата на нациите след присъдата.

"Не дължа извинение на никого. Извинение се прави, когато си сгрешил. Съжалявам, че изпаднах в такава ситуация. Именно тя направи нещата трудни. Играя за един от най-големите клубове в света, така че съжалявам, че феновете и клубът трябваше да минат през това. Можеше да се случи навсякъде. Обичам Гърция. Футболистите остават леко заклещени за това, че се опитват да останат извън всичко и общественото око. Не е въпрос на това как искам да живея живота си“, каза той за Би Би Си.

Според информациите боят е започнал, когато двама албанци са инжектирали сестрата на Магуайър с наркотично вещество, след което човек е уязвим към сексуално насилие, предава БГНЕС.

"Тези двама мъже приближиха малката ми сестра, попитаха я откъде е, тя отвърна и след това годеницата ми Фърн видя как очите на сестра ми са обърнати. Тя побягна и изпадна в безсъзнание. Първоначалната ми мисъл беше, че ме отвличат. Паднахме на колена с вдигнати ръце. Впоследствие започнаха да ни удрят, удряха краката ми, казваха ми, че с кариерата ми е свършено, без футбол, няма да играеш повече. В онзи момент си мислех, че няма шанс това да е истина – те са полицаи или не знам кои са, така че опитах да избягам. Бях толкова паникьосан, уплашен, страхуващ се за живота си“.

Попитан относно това колко сериозно е пострадал, Магуайър отвърна: "Удряха ме много сериозно по краката. Не мислех много в онзи миг. Според появилите се информации, защитникът се опитал да подкупи полицията и им е казал "Аз съм капитан на "Манчестър Юнайтед". Много съм богат, мога да ви дам пари, да ви платя, моля ви, пуснете ни да си вървим“. Запитан относно дали това отговаря на истината, той заяви: "Не. Веднага щом видях това твърдение, не можах да повярвам. Абсурдно е“.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК