"Левски" е близо до фалита: Сираков, Тити и Колев хвърлиха светлина

Трябва в рамките на 1-2 седмици да се намерят едни определени средства, призна изпълнителният директор

26.08.2020 | 15:01 Редактор: Ралица Братанова

Ръководството на "Левски" организира пресконференция, на която отговори на важните въпроси,  зададени през изминалата седмица.

Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков призна, че акциите все още не са прехвърлени на Тити Папазов, но в най-скоро време баскетболният специалист ще стане притежател на около 31% от ценните книжа, пише Gol.bg.

"Беше много важно да говорим 4-5 дни преди да стартира кампанията ни за членските карти, за да няма разводняване. Бяха зададени през Facebook, оттам и през различни медии, доста въпроси към изпълнителния директор, някои и към Тити Папазов. Аз лично имам абсолютно доверие на тези хора. Тези въпроси трябва да получат своя отговор, но в никакъв случай не трябва да превръщаме "Левски" в говорилня", заяви Сираков.

По думите му той няма Facebook  и не следи медиите, но разбрал, че имало въпроси за акциите на Тити Папазов.

"След като веднъж съм го обявил, технологично кога ще стане няма никакво значение. Тити може да се чувства като съсобственик на този клуб. Няма начин в този момент той да получи 35%. Акциите са раздробени и самото им окрупняване ще изисква време, така че за да успокоя хората, по всяка вероятност в следващите седмици около 31% ще му бъдат официално прехвърлени", сподели Сираков. 

Изпълнителният директор на "Левски" - Павел Колев призна, че "сините" все още търсят рекламодатели и в близките 1-2 седмици ще се подпишат договори с такива. 

Няма промяна. Мъчим се, продължаваме, избутваме момента. Близо сме до най-лошото. Може да не се случи въобще, може да се случи и до 2-3 седмици. Има компании, които проявяват интерес. Търсим рекламодатели. Водим много разговори, но на този етап е сложно, защото бизнесът е доста консервативен. До 1-2 седмици ще подпишем рекламни спонсори, няма да са “уау”, но ще има такива. Документацията ни е изрядна, няма от какво да се притесняваме. До фактическия фалит, до тръгването на тази процедура, няма много време.

Истината е, че трябва в рамките на 1-2 седмици да се намерят едни определени средства, за да се погасят едни определени суми. Имаме и доста дела от 2013-а, 2014-а, които едва ли ще са в наша полза. Усещам в себе си желание и сила да се боря и искам да помогна на клуба. Нямали сме среща с НАП. Писмена комуникация ще имаме с тях. Уговорката е в момента, в който имаме възможност, да предоставим прогнозни парични потоци. Ейолфсон се възстановява от травма и му предстои трансфер в чужбина, но няма да са кой знае какви пари, които ще дойдат в Левски. Но за момента заплата му си тече при нас, да. И тя не е малка", каза Колев.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК