Девета поредна титла: Плочата на "Юве" в Италия не спира да се върти

Кристиано Роналдо отново влезе в историята

27.07.2020 | 06:59 Редактор: Тодор Петров

Хегемонът в Италия - "Ювентус", спечели деветата си поредна титла, след като победи с 2:0 "Сампдория" в Торино в мач от 36-ия кръг на Серия "А". По този начин торинци дръпнаха със 7 точки пред втория - "Интер", и вече и на теория няма как да бъдат свалени от върха в оставащите два кръга.

Точни за "бианконерите" бяха Кристиано Роналдо и Федерико Бернардески, а с попадението си португалската звезда влезе в историята на клуба. Голмайсторът има 31 точни изстрела през сезона в първенството и стана едва вторият футболист на "черно-белите" с толкова голове в една кампания. Пред петкратния носител на Златната топка е единствено Фелис Борел, който през сезон 1933/34 се е разписал 32 пъти.

В края на мача Роналдо нацели горната греда от дузпа и пропусна шанса да увеличи головата си сметка. Той все пак може да надмине Борел в мачовете срещу Каляри в Сардиния и Рома в Торино. Маурицио Сари пък се превърна в най-възрастният треньор, който печели Скудетото – 61 години и 6 месеца.

Това бе 36-а титла за "Ювентус", но за ръководството и феновете на клуба Скудетото е под номер 38. Всички в "Старата госпожа" си броят и двете отнети титли заради скандала с уредени мачове.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК