Договориха орязването на заплатите в "Левски"

Продават Холмар Ейолфсон, Паулиньо, Найджъл Роберта и Станислав Иванов 

13.07.2020 | 11:35 Редактор: Тодор Петров
Договориха орязването на заплатите в

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков е успял да договори намаляване на заплатите на част от футболистите, съобщава "Тема спорт". Преразглеждането на контрактите бе една от първите задачи, които легендата на клуба си постави, след като придоби 86,6% от акциите на "сините". 

Сред чужденците, които са заявили желание да продължат да играят на "Герена" при далеч по-ниско възнаграждение, е гръцкият защитник Янис Каргас. Българските играчи също са влезли в положение на клуба.

От следващия сезон бюджетът на сините ще бъде драстично свит. Затова и предстои раздяла с част от играчите и продажба на други. При настоящите си заплати в отбора няма как да останат Франко Мазурек и Насиру Мохамед. Двамата са уведомени, че могат да си тръгнат по всяко време, като са били уверени, че ще си получат дължимите им досега заплати.

От трансфери на Холмар Ейолфсон, Паулиньо, Найджъл Роберта и Станислав Иванов пък "Левски" ще опита да понапълни касата си. 

В петък, 17 юли, предстои Общо събрание на "Левски". На него Наско Сираков трябва да предостави план за бъдещето на клуба пред акционерите. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК