Проблемите в "Дунав" (Русе) не спират, треньорът им е освободен

Засега в тайна се пази името на новия наставник на тима

01.07.2020 | 22:33 Редактор: Ивет Арабова

Старши треньорът на "Дунав" (Русе) Людмил Киров е освободен от поста си. Това е станало в телефонен разговор снощи. Утре пред футболистите ще бъде представен новият наставник, чието име засега се пази в тайна. Днес играчите отново не излязоха да тренират, а мачът в петък с "Ботев" (Пловдив) все още е под въпрос.

Причината за смяната на треньора са неговите критики от последните дни.

"Вчера в 10 часа ми се обади Юлиян, каза ми, че е говорил с Красен Кръстев, че съм освободен от отбора и няма да водя мача с "Ботев" (Пловдив). Освобождава ме човек, който няма нищо общо с отбора в момента. Абсолютно нищо няма с отбора, някакво подставено лице", коментира Людмил Киров.

"Вие много добре знаете, че се случиха през последните дни някои нелицеприятни неща за "Дунав", много приказки се говорят и т.н. Не съм аз човекът, който взима това решение, така са решили от ръководството", обясни спортният директор на отбора Юлиян Загоров.

Новите собственици на "Дунав" все още оформят документите по сделката, но са обещали утре да изплатят част от парите на футболистите. 

"Ще бъде утре дадена част от това, което им се дължи, и като крайна дата до сряда ще им се изчисти абсолютно всичко. Като част, разбирайте утре да им се изплати една заплата и наем, такава е надеждата на ръководството, да се случат нещата, защото за новите собственици друг вариант не съществува освен оставане в групата", каза още Загоров.

Вижте повече в репортажа на Десислава Францова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК