Хърватин отвя Гришо в Задар за 36 минути

Димитров отстъпи на Борна Чорич с 1-4, 1-4

20.06.2020 | 17:10 Редактор: Александра Иванова

Григор Димитров започна с поражение участието си на турнира от серията Adria Tour в Задар. Бившият №3 в света отстъпи на Борна Чорич с 1-4, 1-4 за 36 минути игра.

По подобие на турнира в Белград и този в Задар беше открит от Григор Димитров.  Във вечерната сесия негов опонент ще бъде Педжа Кърстин. 

Световният №33 изглеждаше в добра форма, като грешеше много рядко, движеше се чудесно по корта и поддържаше високо темпо. Най-добрият ни тенисист не успя да влезе в ритъм достатъчно бързо и често пропускаше целта, въпреки че по-рано изглеждаше обнадежден, предаде gol.bg

"Чувствам като привилегия възможността да съм тук. В последните месеци обстановката налагаше да не тренираме и да не се състезаваме. Затова сега е хубаво, че можем отново да се завърнем на корта. Мисля, че на всички ни липсваше чувството да играем. Това е чудесна възможност за рестарт на тениса и шанс да изпробваме уменията си", каза по-рано той.

Групата на Григор Димитров в Задар допълва и световният номер 1 Новак Джокович. В другата пък са Александър Зверев, Андрей Рубльов, Марин Чилич и Данило Петрович. Финалът на турнира в Хърватия е в неделя. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
1
5 rate up comment rate down comment 0
Джокович
преди 3 години
Освен за демонстративни мачове Гришо вече за нищо не става!! Сигнализирай за неуместен коментар