"Борусия"​​​​​​​​​​​​​​ (Дортмунд) разби "Шалке" с 4:0 при рестарта на Бундеслигата

Мачовете в Германия ще бъдат без публика и при строги мерки

16.05.2020 | 21:17 Редактор: Наталия Тотева

Позитивен ден за феновете на футбола, особено за привържениците на "Борусия" (Дортмунд), чийто отбор разби с 4:0 "Шалке" в дербито на Рур.

Това е първият голям европейски шампионат, който е отново на екраните и на терена. Завръщането на Бундеслигата се случва на фона на неяснота около подновяването на останалите големи първенства и прекратяването на шампионатите в страни като Франция, Нидерландия и Белгия.

Мачовете в Германия ще бъдат без публика и при строго спазване на правилата за безопасност, а на съоръженията ще бъдат допускани до 322 души: участници или свързани със събитието хора.

Завръщането на шампионата е глътка въздух не само за феновете, но и за отборите. Самите клубове от Бундеслигата бяха сериозно засегнати от липсата на мачове, тъй като те разчитат много на своите привърженици, а не на богати собственици или корпорации.

Някои от тях дори стигнаха до нетрадиционни способи като продажба на билети за несъществуващи мачове, а Германската футболна лига дори създаде фонд за солидарност с капитал от 20 млн.евро, който бе попълнен от участниците в Шампионската лига и самата организация.

За момента календарът предвижда сезонът да се доиграе в седмичен цикъл с 2 междинни кръга.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК