БФС се "озъби" след проверката на Министерството на спорта

От Футболния съюз не приемат твърденията за извършени нецелесъобразни разходи

09.05.2020 | 20:45 Редактор: Александра Иванова
БФС се

Ръководството на Българския футболен съюз изрази позиция относно резултатите от проверките на Министерството на младежта и спорта за съвместните дейности между двете институции в последните години.

От Футболния съюз категорично заявяват, че не приемат твърденията за извършени нецелесъобразни разходи, свързани с организацията на Евро 2015 и претенциите за възстановяване на сумата от 144 510,99 лв., пише gol.bg.

Ето какво още пише в официалната позиция, публикувана на сайта на БФС:

Оспорваните действия по наемането на тренировъчния комплекс на ПСФК "Черноморец Бургас" са следствие от изричните правила на УЕФА за избор на тренировъчна база (на разстояние между 15 и 30 минути с автобус от хотела на отборите в Поморие), а срокът на наема е съобразен както с изискванията за 24-часов достъп, така и с условията за предварителна подготовка и поддръжка на тревните покрития и терени според наложените от европейската футболна централа стандарти. След края на ЕВРО 2015 пък базата е използвана за провеждане на благотворителен детски турнир, задължителен елемент Наследство на състезанието, изискван от УЕФА. Всички разходи са надлежно отчетени пред Министерството на младежта и спорта, което ги е приело без възражения, а допълнителен атестат за работата на администрацията на БФС е отличната оценка, поставена от ръководството на УЕФА за провеждането на ЕВРО 2015.

От БФС обявиха също, че не приемат твърденията за непризнат разход по "Програма за развитие на детския футбол". В позицията пише още, че работят максимално прозрачно и коректно.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК