Раздор между феновете на "Левски" в опитите за спасяване на клуба

Илия Христов разясни ситуацията пред Bulgaria ON AIR

07.05.2020 | 20:28 Редактор: Тодор Петров

Има ли раздор между ''сините'' фенове? Новината за напрежение дойде след като рано тази сутрин до медиите беше разпространена декларация с призив до Тръст "Синя България". Тя беше подписана от дребни акционери в Левски, а основният акцент гласеше:

''Във връзка със затрудненото финансиране на клуба, прозрачността и всички морални норми, ние ви призоваваме да заплатите по номинал, притежаваните от вас акции. Те бяха придобити чрез дарение направено към вас, но в полза на всички левскари."

При невъзможност от страна на Тръста, акционерите заявяват готовност да изкупят частично или изцяло дела на "Синя България", чрез което да се осигурят средства около 3 милиона лева в касата на клуба. 

Един от подписалите на хартия – Илия Христов, който е председател на сдружението "Сини сърца", опроверга всичко това.

"Такава декларация нито е излизала от името на сдружението, нито сдружението има участие в нея или отношение в нея. Не мога да кажа от кого е излязла тази декларация и най-вече каква е целта на тази декларация, въпреки че, ясно е, че тя цели да вкара някакво напрежение в момента между привържениците на "Левски", коментира Христов. 

И допълни, че в самото сдружение никога не е бил обсъждан казусът за акциите, тъй като целта на "Сини сърца" е съвсем друга.

"Един ден преди това ние сме стояли на една маса с останалите организации, заедно, с писма, с обръщения, с мнения по конкретните въпроси в "Левски" и в следващия ден ние да поставяме въпроси за акции", посочи още той.

Илия Христов заяви, че вече е влязъл в контакт с останалите организации и позициите между тях за изяснени. 

Вижте повече в репортажа на Десислава Францова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК