Край на сезона във Франция, Макрон иска същото в другите топ първенства

Какво ще се случи в Англия, Испания, Италия и Германия?

30.04.2020 | 13:42 Редактор: Тодор Петров

Франция стана първата страна от топ пет първенствата на Европа , която прекрати сезoна. Това стана факт след продължаването на забраната на масови спортни прояви от правителството до септември.

Според публикация в "Льо паразиен" , президентът Еманюел Макрон настоява за хармонизация на действията във футбола и ще иска същите действия да бъдат предприети и в останалите четири големи първенства – Англия, Испания, Италия и Германия. 

Спортният министър на Франция Роксана Маричеяну е била упълномощена да проведе разговори с колегите си в тези страни , а самият Макрон ще се включи в лобирането с обаждания до правителствените ръководители. 

Първенствата в изброените държави са в различна степен на готовност за подновяване. В Германия изглеждат най-близо , но всичко ще стане ясно в четвъртък , когато канцлерът Ангела Меркел ще говори по темата. 

В Италия изглежда са напът да послушат Макрон и да не подновят сезона. За това намекна спортният министър Виченцо Спецафора. В момента освен Франция , първенствата си прекратиха Белгия и Нидерландия.    

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК