"Левски" свива тройно бюджета си за новия сезон

През 2019 г. "сините" се радваха на 20 млн. лева, сега се очаква да разполагат със 7

29.04.2020 | 14:40 Редактор: Ралица Братанова

Ръководството на "Левски" работи сериозно по разработване на планове за следващия сезон. На всички е ясно, че бюджетът на клуба няма как да остане същият. През 2019 година сините се радваха на 20 милиона лева, осигурени от боса Васил Божков и фирмите му. 

Със средствата се плащаха стари задължения, инвестирани бяха над 1,6 милиона лева в подобряване на базата, имаше пари за селекция и привличане на чужденци. Сега обаче ситуацията е коренно различна и клубът функционира благодарение на феновете си, както и от дарения.
 

Ръководството на "Левски" е решило да свие бюджета три пъти и през сезон 2020/2021 година да се вмести в рамките на 7 милиона лева, пише "Тема спорт". 

На "Герена" искат разходите да бъдат в рамките на 600 000 лева на месец, колкото в момента са само заплатите на първия отбор. В началото на годината изпълнителният директор Павел Колев беше заявил, че "санитарният минимум" е 1,5 милиона лева за 30 дни.
 
Последното голямо орязване на разходите беше през лятото на 2015 година, когато собствеността на "Левски" премина от Тодор Батков в Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Тримата нови притежатели на мажоритарния пакет акции заявиха, че могат да осигуряват по 6 милиона лева на клуба. Година по-късно дяловете им преминаха в Спас Русев и разходите се увеличиха. В началото на 2019 година той остави "Левски" в ръцете на Васил Божков.
 
През лятото "Левски" ще се раздели с голяма част от чужденците. На "Герена" планират продажбата на Холмар Ейолфсон и Паулиньо. С другите предстои разтрогване на договорите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК