Betindex: "Барселона" и "Реал" (Мадрид) ще разчитат на звездите си в края на сезона

Кой от двата испански гранда ще навлезе по-бързо във форма?

22.04.2020 | 13:43 Редактор: Тодор Петров
Betindex:

Шампионатът в Испания беше прекъснат след 27-ия кръг заради кризата с пандемията от коронавирус, която засегна страната особено силно. Всички фенове на футбола с марка Ла Лига очакват с нетърпение възобновяването на първенството, в което наблюдаваме най-интересната битка за титлата в последните години. "Барселона" е на върха с 58 точки, с две повече от "Реал" (Мадрид), който загуби последния си мач от "Бетис" 1:2, а това направи факт и поредната смяна на върха.

Никой не може да твърди със 100-процентова убеденост кой от двата гранда ще се завърне в по-добра форма след рестарта на кампанията в Ла Лига. Каталунците имат минимална преднина, но както вече видяхме, такъв аванс лесно може да бъде загубен. И за двата гранда прекъсването на сезона носи сериозни загуби от финансово естество, които ще се утежнят допълнително и от неизбежната липса на публика поне в първите кръгове след подновяването на футболната активност. Но все пак и при двата гранда принудителната пауза може да донесе и позитиви. Както отбелязват футболните анализатори от Betindex.net - и Барселона, и "Реал" (Мадрид) ще могат да разчитат на звездите, които иначе бяха отписани до края на сезона при стария календар.

"Звярът" Луис Суарес ще подсили атаката на каталунците

За шампионите от последните два сезона безспорно голямата загуба беше свързана с отсъствието на уругвайския нападател. Суарес се подложи на операция през януари, която изискваше възстановителен период от около 4 месеца. При промяната в ситуацията обаче южноамериканецът може да е на линия още за първите мачове след подновяването на Ла Лига. Суарес вече даде знак, че оздравява по-бързо от очакваното, а на "Камп Ноу" без съмнение очакват с нетърпение отново да се оформи тандемът с Меси, който създава кошмари на всеки съперник. Засега не е ясно дали и кога след рестарта ще бъде готов за игра Усман Дембеле.

Кралският клуб ще разчита на най-скъпата си покупка от миналото лято

И на "Сантяго Бернабеу" имат същия проблем, а сега и решение. Еден Азар контузи глезена си за втори път през този сезон, което при оригиналния календар означаваше, че той едва ли би могъл да играе в този шампионат. Отлагането на оставащите 11 кръга обаче дава нова надежда на Кралския клуб, че ще може да използва най-скъпата си покупка от трансферно лято 2019. Нещо повече – възможно е в тима на Зидан да се завърне в игра дори Марко Асенсио. Офанзивният футболист се контузи тежко през миналото лято, като скъса коленни връзки. Възстановяването на таланта от Майорка върви по план и се очаква да бъде готов за игра в близките седмици. Наставникът на "Реал" все пак едва ли ще рискува сериозно с включването на Асенсио.

При всички положения, дори и при футбол без публика Ла Лига може да предложи вълнуващ финал на сезона на аудиторията, макар и най-вероятно само телевизионна. За грандовете, които са свикнали да играят на своите стадиони пред 70-80 хиляди души, ще бъде необичайно да търсят пътя си към титлата на празни стадиони. А тази битка ще бъде не по-малко интригуваща, въпреки че светът със сигурност няма да бъде същият.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК