Шампионската лига и лига Европа ще се доиграят въпреки Ковид-19

Без промяна на правилата, но двубоите ще се изиграят през три дни

20.04.2020 | 13:39 Редактор: Александра Иванова

Ръководството на УЕФА вече е избрало вероятните дати и начина, по който ще завършат тазгодишните издания на Шампионската лига и Лига Европа. 

До няколко дни се очаква от УЕФА да обявят официалните дати и начина, по който ще се доиграят тазгодишните издания на европейските клубни турнири. Плановете на европейската футболна централа, са първо да се завършат първенствата на Стария континент през месеците юни и юли, а чак през август да се изиграят оставащите мачове от Шампионска лига и Лига Европа.

Няма да има промяна на правилата, но двубоите ще се изиграят през три дни, като единствено финалистите ще имат една седмица подготовка за битката за трофея. 

Осминафиналите реванши на Шампионската лига са планирани да се изиграят на 7 и 8 август. Първите мачове от четвърт финалите ще се проведат на 11 и 12 август, а реваншите - на 14 и 15 същият месец. Полуфиналите са планирани да се проведат между 18 и 22 август, а както вече е известно, финалът на Шампионска лига тази година е насочен за 29 август

Вижте повече във видеото.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК