НКП на "Левски" плати глобата за пиротехниката на мача с "Лудогорец"

От Сектор "Г" заплашиха с протест заради думи на премиера

09.03.2020 | 20:00 Редактор: Ивет Арабова

Националният клуб на привържениците на "Левски" спази своето обещание. ''Сините'' фенове публикуваха снимка на внесена сума от 300 лева, която обещаха да дадат на клуба, заради употребата на факли и димки по време на мача с "Лудогорец". 

Както е известно, "Левски" беше глобен с 300 лева от Дисциплинарната Комисия към Българския футболен съюз, а още по време на самата среща от Сектор ''Б'' издигнаха транспарант с предупреждение, че сами ще платят наказанието.

Заради коронавируса традиционно теглене на жребия за Купата на България няма да има. Оввен това, всички срещи от кръга ще се играят пред празни трибуни. Това накара феновете на "Левски" да предложат нестандартна идея. 

Привържениците на "Левски" са готови да закупят билети за следващия мач на тима, макар да не присъстват на стадиона. Както стана ясно, следващите няколко шампионатни кръга ще се играят пред празни трибуни, а мерките за това са свързани с върлуващия коронавирус. Най-голям обаче ще е ударът върху "сините“, тъй мачът от 25-iя кръг е с намиращия се на върха в класирането "Лудогорец". На практика, двубой като този би довел до сериозни и жизненоважни приходи за клуба от билети, които обаче няма да бъдат факт заради забраната. Все още не е ясно дали предложението може да се превърне в действителност. 

В същото време от другата голяма фенска организация, но на ЦСКА - заплашиха с протести. Недоволството, изразено в страницата ''Трибуна Сектор Г'', идва от думите на премиера на България - Бойко Борисов, че ще помогне на футболните клубове "Левски", "Локомотив" (Пловдив) и "Ботев" (Пловдив) с финансови средства. В публикацията ''червените'' дават примери още с "Лудогорец" и "Берое" и завършват с думите - '' запазваме правото си на протести където и както намерим за добре''.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК