Боецът Николай Йоргов за пътя от самоуроците до професионалния ринг

Състезателят демонстрира агресивен стил, нокаути и огромен хъс

22.02.2020 | 12:30 Редактор: Ралица Братанова
Боецът Николай Йоргов за пътя от самоуроците до професионалния ринг

Той е от обещаващите ни бойци на професионалния кикбокс ринг.

Николай Йоргов бързо привлече вниманието си към себе си с участията си в професионалната бойна верига SENSHI. Агресивен стил, нокаути и огромен хъс демонстрира състезателят на столичния клуб "Армеец“.

Йоргов е сребърен медалист от Световното първенство по муай тай WMF (2019 г.) и от Световното първенство по карате киокушин KWU (2013 г.). Освен многократен републикански първенец, той  е шампион на Япония през 2011 г. и втори от шампионата по шинкен шобу през 2012 година.

Шампионският манталитет на Йоргов се проявява още преди да е тръгнал за големия спорт. Въпреки че няма при кого да тренира, когато прохожда в спорта, той отказва да се примири и сам намира пътя към големия спорт.

"Аз съм от град Горна Оряховица. Там нямаше клуб по карате. Започнах да тренирам в 5-ти клас, но треньорът ми само след 8 месеца трябваше да се премести в друг град – започва историята си Николай Йоргов в студиото на "BOEC.BG". – Но аз не се отказах. Започнах да следя един сайт, където всеки пишеше своето мнение за тренировките в бойните спортове. Започнах да експериментирам – тренирал съм във фитнес, в гори, ставал съм в 6ч. сутринта преди училище, за да правя крос. Много голяма амбиция имах и исках един ден да бъда голям състезател. Трудно беше заради липсата на треньор – няма кой да те учи на техники и тактика, но с времето мисля, че успях да стигна едно добро ниво.“

Цялото интервю вижте на BOEC.BG

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК