Боецът Богдан Шумаров за професионалния ринг и мечите

23-годишният българин може да се похвали с десетки победи от национални и международни първенства

22.02.2020 | 11:45 Редактор: Ралица Братанова
Боецът Богдан Шумаров за професионалния ринг и мечите

Богдан Шумаров е поредното доказателство как бойните спортове преобръщат живота на едно дете и го насочват в правилния път.

Роденият в Петрич боец започва да тренира сравнително късно, но само за няколко години става сред водещи ни кикбоксьори и със сериозна визитка зад гърба си.

23-годишният българин може да се похвали с десетки победи от национални и международни първенства. Сред тях са Европейски  шампион по кикбокс за професионалисти на WAKO PRO в категория до 71.8 кг през 2017 г, през същата година става световен вицешампион по кикбокс на WAKO и вицешампион на световните игри по кикбокс. Българският боец завоюва и европейска титла на WAKO през 2016 г., а още като юноша става балкански и световен шампион.

"Може да звучи банално, но като повечето деца и аз бях проблемен и влязох в залата малко на шега. От приятели чух, че има кикбокс в нашия град. Реших да пробвам и още с първата ми тренировка разбрах, че това е моята страст".

Няма да забрави съветите на първия му треньор.

„Ще запомня, че винаги ми повтаряше, че добрият боец върви по-ниско от тревата“, спомня си Богдан. Самият той остава такъв скромен, въпреки успехи му.

От няколко години той тренира и живее във Варна. 

Цялото интервю вижте на BOEC.BG

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК