Сръбски съперник за Християн Корунчев вместо Сергей Браун на SENSHI 5

Влошеното здравословно състояние на един от бойците наложи смяната

19.02.2020 | 14:11 Редактор: Кристина Крумова

Смяна в последния момент наложи влошеното здравословно състояние на един от бойците, който трябваше да се включи в SENSHI 5. На 22 февруари във Варна на Петата бойна галавечер SENSHI вместо Сергей Браун на ринга ще се качи един от най-титулуваните сръбски кикбоксьори Любо Ялови. 

Той ще се изправи срещу родния български боец Християн Корунчев, който е двукратен световен шампион по муай тай и световен шампион по кикбокс. Срещата между двамата ще се играе в стил К-1.

Корунчев и Ялови вече са се срещали веднъж на ринга. На световното първенство по кикбокс на WAKO през 2017 г. българинът успява да спечели двубоя по точки. Дали на 22 февруари ще завоюва победа над сърбина за втори път – предстои да видим. Със сигурност, обаче, срещата между двамата се очертава да бъде много интересна.

През 2013 г. Ялови става световен шампион на WAKO, а на първото издание на SENSHI преди година във Варна, спечели и европейския пояс по кикбокс на WAKO PRO в категория до 81.4 кг. Тогава той се изправи срещи македонеца Бобан Илиоски в петрундов двубой в стил К-1. Сърбинът се е бил и на ринга на супернирура Tatneft. 

Освен че има успехи на аматьорския ринг, Християн Корунчев е и носител на Интерконтиненталната титла по кикбокс за професионалнисти К-1 на WAKO PRO. 

До SENSHI 5 остават точно 4 дни. Бойното шоу започва в събота, на 22 февруари, от 19 часа в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна. В него ще участват бойци от 11 държави, а публиката ще стане свидетел на 9 тежки двубоя в стиловете KWU SENSHI, KWU Full contact, WAKO PRO K-1 и WAKO PRO Low kick. 

Рефери на част от срещите ще бъдат световни кикбокс величия - четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс. Те ще са и сред почетните гости на SENSHI 5. 

Официалният кантар на SENSHI 5 ще се проведе на 21 февруари от 14:30 часа в Grand Mall Varna. 

Цялата галавечер ще се излъчва на живо по американската онлайн телевизия FITE TV и на www.boec.com. Билети за бойното шоу може да купите от касите на Двореца на културата и спорта във Варна, както и от Eventim.bg. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК