Три сблъсъка за титли и бойци от 11 страни - в бойната карта на SENSHI 5

Двубоите ще се състоят на 22 февруари във Варна

18.02.2020 | 17:30 Редактор: Ивет Арабова
Три сблъсъка за титли и бойци от 11 страни - в бойната карта на SENSHI 5

Истинско съзвездие от шампиони по кикбокс и карате киокушин от общо 11 държави и тежки двубои за 3 титли по кикбокс – това е бойната карта на петото издание на професионалната галавечер от марката SENSHI. На 22 февруари феновете на бойните спортове в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна ще видят 9 тежки двубоя по правилата KWU SENSHI, KWU Full contact, WAKO PRO K-1 и WAKO PRO Low Kick. 

На арената на SENSHI 5 в сблъсъци от по 5 рунда ще се решат съдбите на два Световни пояса на WAKO PRO и една Европейска титла по кикбокс за професионалисти. Феновете на SENSHI ще видят и реванш между двама от най-мотивираните противници, които досега са се качвали на ринга на галата – арменеца Артур Арушанян и Алишер Карменов от Казахстан. 

На 22 февруари капитанът на националният ни отбор по кикбокс Атанас Божилов ще направи първа защита на Световния си пояс на WAKO PRO в кат. до 71.8 кг срещу Адолфо Барао от Португалия. Португалецът е достоен претендент за трофея със своята визитка от шест шампионски титли по кикбокс на страната си и също толкова на Иберийския полуостров. 

Французинът Абдерахим Шафе е друга международна звезда, която ще защитава Световния си пояс на WAKO PRO на арената на SENSHI на 22 февруари. Неговата титла е в стил лоу кик в кат. до 85.1 кг, а претендентът за нея е много сериозен - световният шампион по кикбокс и призьор от първенства по киокушин Андрей Чехконин. 

Оспорван ще бъде и двубоят за Европейския пояс на WAKO PRO в категория до 75 кг. В ожесточен спор за нея ще влязат европейският ни шампион по кикбокс от WAKO PRO Богдан Шумаров, който сега ще атакува нова за него категория до 75 кг, и естонецът Майкел Астур. Астур е двукратен национален шампион по кикбокс К1 в родината си, има бронз и сребро от световно и европейско първенствa на WAKO.

На SENSHI 5 носителят на Интерконтиненталната титла на WAKO PRO Християн Корунчeв  ще се изправи не срещу кого да е – негов опонент ще бъде световният шампион за професионалисти по кикбокс и шампион на Diamond Cup по карате киокушин Сергей Браун от Германия. Сред другите българските асове, които ще се качат на ринга на 22 февруари, са многократната таекуондо и кикбокс шампионка Албена Ситнилска, карате киокушин и муай тай шампионът ни Николай Йоргов и Петър Стойков, който през 2019 година стана номер 1 в света по муай тай.  

Специално за очакваното зрелище в България ще пристигнат три холандски кикбокс величия – четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс. Към тях ще се присъедини и генералният секретар на най-голямата киокушин организация KWU (б.р. – Световният киокушин съюз) Шихан Александър Пичкунов, който има финал на световните серии Гран При по К-1 през 2007 и 2008 година. Специалните гости ще влязат и в една важна роля по време на SENSHI – те ще бъдат рефери на някои от битките.

Билетите за зрелищното бойно шоу са вече в продажба на цени от 10 и 20 лв. в Eventim.bg, EPAYGO.bg, както и на място в Двореца на култура и спорта във Варна. Всеки, който иска да наблюдава сблъсъците отблизо, може да резервира и VIP маса.

Вижте пълния списък с двубои, които ще се разиграят на 22 февруари в Двореца на културата и спорта във Варна. 

Бойна карта на SENSHI 5
Старт: 19:00 часа, Дворец на културата и спорта, Варна 

1.    Анна Издебска (Украйна) – Албена Ситнилска (България) – 55 кг – KWU Full contact
2.    Владимир Сергеев (Украйна) – Петър Стойков (България) – 70 кг – KWU SENSHI 
3.    Маджид Хашеми Бейджи (Иран) – Николай Йоргов (България) – 80 кг – KWU SENSHI 
4.    Масааки Фуджи (Япония) – Виталий Ишахнели (Русия) – 95 кг - KWU Full contact 
5.    Сергей Браун (Германия) – Християн Корунчев (България) – 80 кг – KWU Full contact 
6.    Артур Арушанян (Армения) - Алишер Карменов (Казахстан) – 65 кг – KWU SENSHI 
7.    Абдерахим Шафе (Франция) – Андрей Чехонин (Русия) – WAKO PRO световна титла лоу кик в кат. до 85.1 кг – 5 рунда, K-1 
8.    Адолфо Барао (Португалия) – Атанас Божилов (България) – WAKO PRO световна титла в кат. до 71.8 кг, защита – 5 рунда, K-1
9.    Майкел Астур (Естония) – Богдан Шумаров (България)  – WAKO PRO европейска титла (вакантна) кат. до 75 кг – 5 рунда, K-1

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК