"Ман Сити" може да понесе загуби от над 100 млн. годишно след наказанието

Споразуменията за спонсорство между "гражданите" и превозвача "Етихад" не са изплатени изцяло от компанията

18.02.2020 | 19:33 Редактор: Искра Ангелова

Титаничен сблъсък на футболната сцена - английският клуб "Манчестър Сити" се подготвя да обжалва наложената от УЕФА безпрецедентна забрана за участие в Шампионската лига.

УЕФА обвинява английския шампион "Манчестър Сити" в грубо нарушение на финансовия феърплей и нерегламентирано финансиране. Причината - преди година, португалски хакер успява да извлече вътрешна информация от сървъра на "гражданите", която се появява и в германското издание "Der Spiegel". 

Разследването на УЕФА достига до заключението, че споразуменията за спонсорство между "гражданите" и превозвача "Етихад" не са изплатени изцяло от компанията, а от други източници, сред които и такива, свързани с правителството на Обединените арабски емирства. 

"Спонсорите на "Манчестър Сити" не са хората, които ще приемат наказанието на УЕФА с лека ръка. Абу Даби ще се бори срещу европейския регулатор", каза футболният анализатор Джонатан Лиу.

Наложеното наказание включва 30 милиона евро глоба и дисквалификация от участие във водещия европейски турнир за следващите 2 години - изчислените загуби от тази санкция за "светлосините" могат да надхвърлят 100 милиона лири годишно. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК