Скандално: Президентът на Барса плащал на компания да плюе по Меси

Сред другите цели били Пеп Гуардиола, Жерар Пике, Шави, Карлес Пуйол

18.02.2020 | 14:50 Редактор: Юлия Христова
Скандално: Президентът на Барса плащал на компания да плюе по Меси

Огромен скандал се разрази в Испания заради разкритие на Cadena SER, че президентът на "Барселона" Хосеп Мария Бартомеу е наел компанията l3 Ventures, която да плюе в социалните мрежи по суперзвездата Лионел Меси, пише gol.bg.

Сред другите цели били клубни легенди като Пеп Гуардиола, настоящият бранител на каталунците Жерар Пике, Шави, Карлес Пуйол и противникът на Бартомеу за президентския пост Виктор Фонт. Последният е в топли отношения с Шави и ще се пусне на президентските избори догодина.

От ръководството на "Барселона" очаквано отричат информацията, че провежда мащабна кампания, която да вдига рейтинга на Бартомеу чрез очерняне на неудобни за него фигури. Клубът дори заплаши, че при следващата медийна атака ще предприеме правни действия.

Тарторите в съблекалнята Лионел Меси и Пике отдавна изразяват свободно своето мнение, а наскоро аржентинецът дори влезе във вербална война със спортния директор Ерик Абидал.

Нещо повече - в Испания се твърди, че Меси държи на сериозни ръководни промени в клуба, които да започнат не от Абидал, а от самия Бартомеу. Мнението на Лео има огромна тежест и затова той е неудобен на клубния президент.

Същото важи за "голямата уста" Пике, който е доказал през годините, че нищо и никой не може да го спре да говори и да каже какво мисли по всеки въпрос.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК