Григор: Трудна година за мен, предстои вълнуващ сезон

Тенисистите ни тренират усилено за срещите от ATP Cup

31.12.2019 | 12:51 Редактор: Тодор Петров

Броени дни остават до началото на новия тенис сезон, който ще бъде открит с отборния турнир ATP Cup.

От няколко дни Григор Димитров вече е в Австралия, където с тима в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев и Александър Донски се подготвят усилено. България е в група с Великобритания, Молдова и Белгия, а за да се представят на ниво, момчетата ни не спират да тренират.

Първата ни ракета показа в социалните мрежи как изглежда трофеят от турнира ATP Cup, а след това поигра тенис не с кого да е, а с легендарния Кен Розуол. 

Григор Димитров даде специално интервю преди старта на турнира.

"Тренираме усилено. Сутрин целим да събудим тялото, а след това идва най-трудното. Предсезонната подготовка е изключително важна за мен. Когато се представиш добре на тренировки, половината от работата е свършена. Останалото е въпрос на психика. Годината беше трудна за мен. Когато пропаднах в ранглистата, започнах да се притеснявам дали ще успея да се върна. Важното е да оставя миналото зад себе си. Екипът е тук и всички са до мен. Предстои вълнуващ сезон", сподели той.
 
Малко след като пристигна в Сидни с Алгис Христов, към Димитров се присъедини и новия му треньор Крис Гро. Андре Агаси също остава в щаба на най-добрия ни тенисист.

Вижте още във видеото. 

Харесайте страница ни във Facebook ТУК