Георги Валентинов: Аз съм спортист! Твърдо се обявявам срещу расистки прояви

Никога не съм бил част от подобни групи и организации, заяви ММА боецът

13.12.2019 | 17:20 Редактор: Василена Василева
Георги Валентинов: Аз съм спортист! Твърдо се обявявам срещу расистки прояви

Един от най-актуалните и перспективни ММА бойци в България – Георги Валентинов, даде първото си интервю за скандала с отстраняването от „Белатор“ (Bellator MMA). Втората най-престижна организация за смесени бойни изкуства в света едностранно прекъсна договора си с 26-годишния българин, след подаден сигнал от египетски журналист, пише Boec.bg

Според статията на журналиста Карим Зидан от Bloodyelbow.com, Валентинов е част от нео-нацистка групировка, визирайки "София Запад".  В материала се посочва, че българският ММА боец е замесен и в расисткия скандал по време на мача България – Англия на 14-ти октомври на Националния стадион "Васил Левски". Boec.BG потърси Валентинов за коментар по случай.

Георги, излезе една много неприятна новина свързана с теб и "Белатор". Може ли да я потвърдиш и как научи?

Изключително неприятна новина… Мениджърът (б.р. – Никола Атанасов) ми се обади и ми съобщи.

Как приемаш обвинението, че си част от нео-нацистка група?

Никога не съм бил част от подобни групи и организации. Членувам единствено в SBG (б.р. – школата на Джон Кавана). Твърдо се обявявам срещу расистки и нацистки прояви! Аз съм спортист и философията на моя спорт ме е научила да уважавам другите спортисти, без значение от тяхната националност или религиозна принадлежност.

Цялото интервю четете в Boec.bg тук