Официално поискаха Русия аут от спорта за 4 години

Последствията за Сборная могат да бъдат сериозни

26.11.2019 | 14:05 Редактор: Кристина Крумова

Световната антидопингова агенция официално поиска изваждане на Русия за 4 години от всички спортни състезания. Докладът на разследващия орган, нает от агенцията, е доказал фалшификации при подадени информации от Москва. 

Комитетът за проверка на съответствието препоръча на срещата на организацията в Париж, която ще се състои на 9 декември, Сборная да бъде тежко наказана. 

Както вече стана ясно, руснаците ще бъдат спрени от участие на Олимпийските игри в Токио следващото лято. Евентуалните санкции обаче могат да са много по-жестоки. 

Става въпрос за 4-годишен период, в който Русия ще бъде отстранена от всички състезания. Домакинствата, които страната трябва да организира, ще бъдат дадени на други.

Препоръката идва след като беше анализирана информацията от замесената в прикриване на систематична употреба на допинг лаборатория в Москва.

Русия е заплашена да не участва на Европейското първенство по футбол през 2020 г., за което страната вече се класира. Сборная може да бъде лишен и от квалификации за Световното в Катар през 2022 г. 

Още по темата в репортажа на Александър Рангелов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК