Вадят Русия от Токио 2020 заради допинг нарушения?

Генералният директор на Руската антидопингова агенция прогнозира продължително наказание

23.10.2019 | 23:22 Редактор: Юлия Христова
Вадят Русия от Токио 2020 заради допинг нарушения?

Генералният директор на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) Юри Ганус прогнозира продължително наказание за страната, което да я извади от участие на Олимпийските игри в Токио догодина.

"Олимпийският отбор на Русия ще бъде възпрепятстван от пълноценно участие на олимпийските игри в Токио. Мисля, че това ще се повтори и на зимните игри в Китай (2022 г.)", каза Ганус в интервю за Франс прес.

Според него най-добрият възможен сценарий за Русия е допускането до Игрите "на определени атлети със специална покана", както бе по време на Зимните олимпийски игри в Пьончан миналата година. Освен това Ганус очаква и други наказания, включително ограничение за провеждането на международни състезания в Русия, изключване на руснаци от международни спортни федерации и глоби, пише БНР.

През миналия месец Международната антидопингова агенция (УАДА) обяви, че ще разследва "несъответствия" в лабораторните данни, осигурени от Русия, което повдигна вероятността за нова забрана. УАДА даде три седмици на Русия, за да отговори на проблемите с данните. Този срок вече изтече. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК