Революция във волейбола: Поискаха оставката на Данчо Лазаров

Инициативата е подкрепена от 10 от водещите клубове в страната

15.11.2019 | 16:35 Редактор: Ивет Арабова
Революция във волейбола: Поискаха оставката на Данчо Лазаров

Част от волейболните ни клубове официално поиска смяната на президента на федерацията Данчо Лазаров. Инициативата бе оповестена на специална пресконференция днес, информира Gol.bg.

Тя е подкрепена от 10 от водещите клубове в страната. Това са ЦСКА, "Левски", "Хебър", "Добруджа", "Марек", "Дунав", "Пирин" (Разлог), "Черно море" и "Славия" при мъжете и шампионът при жените "Марица". Всички те настояват за свикване на извънредно общо изборно събрание на 16 януари догодина. 

"Поканихме ви да обявим създаването на инициативен комитет, целящ да предизвика извънредно общо събрание на БФВ и на него да се избере нов председател на Управителния съвет, както и нови членове. Смятаме, че е крайно време да имаме една работеща федерация, която да спре спускането по нанадолнището на българския волейбол." 

"В общи линии, ние вярваме, че имаме нужда от федерация, която се грижи за клубовете, която подпомага адекватно работещите клубове. И една федерация, която да насочи усилията си към ДЮШ, защото всички виждаме резултатите на представителните отбори, но тези резултати бяха заложени в миналото”, заяви президентът на ВК "Левски" Владо Николов.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК