Кобрата няма шанс да се изправи срещу Джошуа или Руис

Това обяви най-влиятелният импресарио в бокса Еди Хърн

03.11.2019 | 14:59 Редактор: Кристина Крумова
Кобрата няма шанс да се изправи срещу Джошуа или Руис

Кубрат Пулев ще се бие за овакантената титла на Международната боксова федерация. За това намекна най-влиятелният импресарио в бокса Еди Хърн.

Според него победителят от Антъни Джошуа - Анди Руис ще се изправи срещу Александър Усик, който е задължителен претендент на Световната боксова организация. Това означава, че ще се откаже от пояса на Международната боксова федерация, където пък задължителен претендент е Кобрата, информира gol.bg.

Според Хърн мачът на Усик е сигурен. От маркетингова гледна точка украинецът има огромно предимство, защото до момента не е имал загуба на професионалния ринг и притежаваше абсолютно всички титли в долната категория. 

Той е и олимпийски шампион от Лондон, където би Тервел Пулев на 1/2-финал. Усик е доста популярен, като правата му се държат наполовина от Еди Хърн и Владимир Кличко.

Международната боксова федерация има договор за мач с шампиона, след като разреши на Анди Руис да не защитава титлата си срещу Кобрата, а да организира реванша с Антъни Джошуа.

При това положение Кубрат Пулев ще се бие или срещу поляка Адам Ковнацки, или срещу германеца Агит Кабайел за вакантната титла.

В момента второто място в ранглистата след българина е свободно, като Ковнацки е трети, а Кабайел е четвърти. Има вероятност да се направи предварителен двубой между двамата, който да определи съперника на Кобрата.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК