31-годишен финалист от турнира Tatneft застава на пътя на Богдан Шумаров на SENSHI 4

Сблъсъкът между Сулиман Косумов и 22-годишния българин ще бъде на 26 октомври във Варна

19.09.2019 | 12:22 Редактор: Василена Василева
31-годишен финалист от турнира Tatneft застава на пътя на Богдан Шумаров на SENSHI 4

Изключителен двубой между един от най-обещаващите ни млади български кикбоксьори и корав 31-годишен руснак, финалист на известния супертурнир Tatneft Cup, ще се разиграе на четвъртото издание на бойната галавечер SENSHI на 26 октомври във Варна. Сблъсъкът ще бъде между 22-годишния ни състезател от клуб „Боил“ Богдан Шумаров и близо 10 години по-възрастния Сулиман Косумов от Русия. Мачът между двамата е в категория до 75 кг по правилата на фул контакт киокушин.

Косумов вече има участие в SENSHI. През юли в третото издание на бойната верига в Камчия той стигна до финал след киоушин двубои по правилника на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. В тези битки, освен фул контакт удари, са позволени прехвърляния, както и атаки с ръце и лакти в главата. По пътя си 31-годишният руснак отстрани противници от Украйна и Казахстан, но на финала отстъпи пред друг българин - Петър Стойков. 
Богдан Шумаров също има опит на ринга на галата, макар и изявите му да са били само в стил К-1. Неговият актив е 2 победи от 2 мача на арената на SENSHI. През февруари във Варна той разгроми опонент от Украйна, а във второто издание на бойното шоу в зала „Арена Армеец“ през пролетта постигна впечатляващ успех, надделявайки над Иляс Букаюа от школата на легендата Петер Артс. Сега обаче Шумаров ще трябва да се бори за титла в киокушин двубой срещу изключителен представител от Русия.

Богдан Шумаров е един от най-талантливите български бойци. Само на 22 години, той има зад гърба си десетки медали. Европейски шампион по кикбокс в стил К-1 за професионалисти на WAKO PRO и многократен републикански шампион по кикбокс в различни възрастови групи. Бил е и балкански шампион, световен шампион за кадети, както и два пъти световен вицешампион за мъже. Дали Шумаров ще продължи  безупречното си представяне на професионалния ринг на SENSHI и ще добави ли още една титла към актива си, предстои да разберем на 26 октомври.

Бойното зрелище SENSHI ще се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна, а стартът ще бъде даден в 19 часа. На ринга ще се разиграят общо 12 класни двубоя по кикбокс и карате киокушин между бойци от близо 10 страни. Специален гост на галата ще бъде легендата от К-1 Петер Артс. Той ще пристигне във Варна с четирима от своите най-добри бойци, които ще се бият на арената на SENSHI. 

Билетите за шоуто вече са в продажба в мрежата на Eventim.bg на цени от 10 лв и 20 лв. 

SENSHI се провежда със специалната подкрепа на Националната лотария и ЗАД "Армеец", както и със съдействието на „Комфорт брокърс“, "България Ер" и М Кар Груп.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК